Friday, July 31, 2009

MUNTIRA


Först of oll wats dı mining of “muhtıra” : Demokratik düzene tehdit mesajı; tey seyd tet….

Evvel zamanında halka alenen nice muhtıralar verilen ülkemiz güzellikler bahçesinde tarih her bi yeri bol bol dolduğundan yazılacak son yeri bacak aralarına MS 1997 yılını nakşederken birileri çıkıp birilerinin canını fena halde sıkan tiyatro gösterisi yaptıktan sonra omzunda apolet çelenk, çatal bıçak ne varsa dolu amcalar tarafından “Şişt!!.. Alo!!! Akıllı olun… Lan ben kime diyorum”un tankçasından Ankara Sincan’da tankları bacakları açılsın diye şöyle bi tur attırtıp, sonra nerden getirdilerse oraya geri götürmeleri.


Korkmayın ama trafik varsa darbe yok. : )


Yıllardan 2007, “Aylardan kasım….” Yok, lan Mayıs aklım Tuna’ya gitti. Neyse yine bizim apolitik apoletliler “yumuşak ve ıslak sabun demokrasi” elden gidiyor diye bir muhtıra hazırlamışlar. Ama nasıl hazırlamışlar teknolojik. İnternet âleminden… Yani düşünmüş adamlar, “Aman canım… Şimdi ne tankı ne topu öyle bir sürü masraf! Kim gidecek sonra yok televizyona çık sabahın köründe yok radyodan konuşma yap hem de cızırtılı olacak… Valla kusura bakmasın kimse, uğraşamıycazzz!!” şeklinde elektronik ortamda muhtıra düzenlemişlerdir.


Ne demişmişlerdir bu 0'lı ve 1'li kodlarla yazılan elektronik muhtırıklarında, “Akıllı olun la, akıllı alırım yoksa aklınızı!!”

E zaman değişti tabi. Yıl oldu 2008. Anayasaya türban girecek hem de başı kapalı. Oha biri anayasaya başı kapalı girecek. (yok la en fazla tüzüğe girer) uçan anayasadan sonra bir de başımıza bu çıktı. Tıp her gün nelere imza atıyor belli değil sayın seyirciler….
Yer mi artık bilmem öyle “G.k başkanlığı silahını temizlerken yanlışlıkla yanında oturan demokrasiyi vurdu!” şeklinde gazetede üçüncü sayfa haberleri?


Bence yemez.


E ne yapacak o zaman bu her gün sinekkaydı traşlı ağabeyler? Gidecekler pembe bir zarf alacaklar “tayyeap siirtegidipküllerindendoğan”a iletilmek üzere pembesinden bir zarf.


Nereye gönderecekler? Elbette hamisi pembe köşke.


Ne olacak içinde? Beyaz bi kâğıt.


Üzerinde?... Gun's and roses grubunun simgesi... (bilenler bilir güller, tikenler ve silahlar- aha süper mesaj la!)


yazan: S.O


resim kaynak: http://icmihrak.blogspot.com/


No comments:

Post a Comment