Thursday, July 30, 2009

Bunlari biliyor muydunuz? - BAĞIRSAK KANAMALARI

BAĞIRSAK KANAMALRI

Bazen böyle “anam anam” diye kıvranırda tuvalete gidip “Mozart aça zırt pufurızt” diye boşaltırsın ya içindekileri. Böyle kıçının en uç kısmı “sızımım, zınnn, sızın” şeklinde ince ince acır... Götii yıkayıp kalktıktan sonra(temizle tabi kıçını öyle boklu boklu gezinilir mi?! Koskocaman adamsın! Kalıbından utan!)tam sifonu çekecekken bi bakarsın tuvalette “kan” var! Tüüü Allah belanı vere! Pis herrif! O kan ne lan? Dibini mi dövdürüyon?!? Yok lan yok delikanlı adama benziyon sen. Yapmazsın öle şeler! Olsa olsa yediklerindendir.

Çok sıcak ve çok soğuk şeyler yeme. Hem çok sıcak ve soğuk şeyler yemek para ister. Zenginsin heralde! Saçıyon .mına goyim! Kaç tane fakir fukara aç dolaşıyo! Sen git “sıcak soğuk” şeyler ye iç! Hiç utanmıyon di mi kendinden? Hmmm... Bi de bu durumda ayrıca kullanmakta olduğun bazı ilaçlar neden olabilir. Ne biliyim canım? Büssürü ilaç var şimdi! Hangi birini sayıyım. Bu duruma biz tıpçılar “kolit” deriz. Öyle bakma suratıma asfalta yapışmış denizanası gibi! Anlamazsın..! Kolit kim sen kim?! “Haddini bil deyyus” demiş atalarımız...

Ha ne diyorum? Bu durumun tedavisinde” rejim ve istirahat esastır. Her boku yemiycen! Az az ve dahi düzenli yiycen. Bi de sabahtan akşama kadar o bar senin peki söyle bakalım bu bar kimin şeklinde saçma sorular sorarak geceleri sürtmeyecennn dışarılarda! Oturcan evinde adam gibi kitap okuycan! Eşşek okuycan ki böyle hasta olmıycan!“Ya ne alakası var şimdi kitap okumakla hasta olunmuyor mu? Yani peki o zamanlar niye enteller hasta oluyor” diyosan, allah seni bildiği gibi yapsın derim evlat. Daa ne diyim ki yani. İyi amuda kalk o zaman, bak bakalım amuda kalkmak hasta öküzleri iyi ediyo mu? Kan istemiyorsan yapcan bunları...“Yargılama uygula” demiş bazı diğer atalarımız! Öyle yağlı et, pastırma,sucuk,salam böörek,alkol almayıp yemiycen!Gebeş!Ne dedim leye ben az önce?!Fakir gibi yiycen aza az. “Ya ağabey ne bağrı yon ya!! bi yandan zaten kötümün acısı, bi yandan senin hiddetin bi yandan bilmem ne! ühü ühü...” tamam len ağlama ama sen de kızdırıyor beni... He ne diyordum? Çorba içcen, patates püresi, makarna, pilav yiycen. Pis herif zıkkımlan zıkkımlan sonra yandı götüm keten helva diye kapıma dikil.

“Ya ağabey?”

Tamam lan tamam tutamadım bi an kendimi....

Belki bak bu önemli bi hastalığın habercisi olabilir. Böyle önemli hastalıklar kaprisli olur, gelmeden önce haberci gönderir: “bak geliyorum ona göre hazırlan” diye. Bu durumda bi doktora gidip kanamanın nedenini tespit ettirmek gerekir.

Yazan: S.O


resim kaynak: http://rosethehobbit.deviantart.com/art/Old-Gregg-35115257

No comments:

Post a Comment