Tuesday, July 28, 2009

20`li yaslar


az sonra, her turu sorununuza bir kac saniye icinde yanit bulabileceginiz eksiduyuru.com adli soru-cevap-paylasim sitesinde, cok sIkIldIgInI belirten bir kullaniciya cevap olarak yazilmis bir basligi okuyacaksiniz.. sorunun icerigini tIrnak icinde baslIk olarak kIsalttIm..

`cok sIkIlIyorum`

dert etme 20 yaşından sonra çok tekrar var hayatta.

belki bir seyler ekleyebilirim:

uykuya dalmadan once hayal kurabiliyorsan bunlardan cok daha beterleri icin hazirlanmis tehlike aninda cildiriniz hakkini kullanmak senin icin cok erken. canini cok sIkma. gecicidir. yeni insanlar tanimaktan bikmis olman tanidigin eskilerden artik hic haz almadigin anlamina gelir ki bu benim de cok sevidigim bir oyun. ya, hayatindaki -her hatirlayisinda yuzundeki cizgileri biraz daha guzellestiren seyleri yasadigin insanlardan onlara bir daha asla geri donemeyecek kadar ayrisindir, ya da geride kalan o bedenler o kadar guzeldir ki yeni gelecek olani/olanlari hic hak etmedikleri ve beklemedikleri agir testlere sokarsin. citani biraz dusur. onlara da sans tani. goreceksin ki hayat aslinda hic de tek kullanimlik degil.

evet uzgunum. guzel espiriler yapan, ucunda seni kirmak bile olsa sadece guzel olanlara gulen, akilli, nerede osurmasi gerektigini bilen, en az 6 tane saglam aci yasamis, gozlerine baktiginda aklini, hasktir lan yoksa cennet var mi?, sorusuna goturecek bir kiz-erkek-sevgili bulana kadar bu boyle gordugun herkesle ayni donemecten gececeksin.

bilgisayarimi acmak icin ona her uzanisimda acma dugmesinin uzerindeki ortasindan ince cizgi gecen o kirmizi isareti neden bana kultablasinda sonen bir sigaram oldugunu hatirlatiyor? iste bunu ben de bilmiyorum.

her seyden sIkIlmak iyidir. seni daha yaratIcI yapar. gozunun onunde olup da gormediklerini gormeni hergun kulagina fisildayan o yirtik corapli dusunmek denen o guzel kucuk fahiseyi daha iyi tanimani saglar. mantar ya da kokain gibi; algilarini kabartir. sen sIkIlIrsIn o ayri. kapitalizmin uzerimize sabah aksam attIrdIgI bir dunyada yasiyoruz. ve envanterdeki gezegenlerin en gecerlisi bu. her seyin en az bir bedeli olmali evvelinden yani. ez-cumle, arkadasim ben yaratici degil, mutlu olmak istiyorum, diyorsan sizi soyle kalabaliga alalim.

Bir sumuklu bocek ve bir kaplumbaga satin al, birbirlerini kovalamalarini izle. kopeginin baska kopeklerle sosyallesmemesini dert edecek kadar rahat bir hayatinin oldugunun farkina var deyip zaten bildigin bir seyi yeniden gozune sokmanin ne kadar manasiz oldugunu sen de bu cumlenin sonuna geldiginde anlayacaksin. bunun hakkinda daha fazla harf sarf etmeye gerek yok.

turk sosyoloji tarihindeki yerini koruma konusunda dirhem zayiflik gostermeyen ust komsular ne senin ne de eger gerceklestirseydi olu-5-eski ust komsusu olacak benim icinden kolaylikla cikamayacagimiz beter bir durum. evet onlar birer varliktan ote birer durumdur. yani siz bunun boyle olmamasi icin ne yaparsaniz yapin onlar verdikleri kalIcI rahatsizliktan oturu hic bir zaman ozur dilemeyecek geberesice durumlardir. anlasamazsiniz. yapabilecegmiz tek sey; ust benligin sesini biraz daha fazla dinleyip bir ust komsun oldugu fikrinden ve yuksek sesle muzik dinleme tutkusundan kisa araliklarla vazgecmektir.

kardesinin OSS den yuksek puan almasi aile ici, kainat bizi boldugunden beridir muhtemel suregelen abi-abla kiskancliginin siradan bir ornedi. yok ben onu kiskanmiyorum, sey aslinda, gibi kendin soyle-kendin kan masalarimiz malesef bu konu hakkinda gecici bir sure hizmet verememektedir. Daha guzel bi hayatin yasanabilecegi, onun basarisiyla sen de mutlu ol, kampanyamiza kisaca bir goz atmaya ne dersiniz?

anneden sIkIlma. anneden sIkIlnmaz. olsa olsa sIkIlIr o. simdi yasasaydi da, soyle kucaklasaydim onu doya doya. sIksaydIm kollarImIn arasInda. onu da sev. gunde 20000 kusur kere sIkIlIp genisleyen kocaman bir kalbin var. bir kaci kere de da onun icin ezilip buzulsun. ne olur ki?

arkadaslarinin muhabbetlerinin surekli tekrar etmesi de gayet normaldir? bunun tersinin olabilmesi icin gercekten cok tasak adamlarla-kizlarla, ya da her gun baska bir maceranin pesine verecek kadar zengin orospu cocuklariylan, ya da bir kac tane dahi ile takilman lazim. bunun disinda sanmaki herkes her gun yeni bir konu hakkinda doktirin veriyor. bildik siradan seyler,

-aa bu mu ahu, nun yeni sevgilisi
-memete bi gommusum winningte aklin almaz
-dun beyaz sov cok komikti yau
-aa ayakkabilar yeni mi
-pkk teror orgutu, dtp, ordu
-havalar da cok sicak
-meyve yer misin, bi bira?

hayat boyle…

kilo alamiyorsan. bol bol karbon-i hidrat tuketeceksin. vucudun enerji kaynaginin turkcesi bir nevi: ekmek ve hamur isi. uyumadan once yersen daha bi verimli olur. bi ise yarasin diyorsan vucut falan poroteinle birlestir. princ, tavuk-biftek-ekmek-salata her gun karsilasmak zorunda oldugun kabusun olsun.

tavsiye vermek adetlerim arasinda yok saniyordum. gorduk ki sanmak da buyuk yanilgi. yeni birileriyle tanis, otur bi cay-kahve-bira-sarap ic. nereliymis, nerde okumus bi sor. beraber balik tutmaya, pisiklete binmeye, kosmaya, yuzmeye, bara gidin. kopegi varsa kopeklerinizi beraber gezdirin. ust komsundan vazgec, o da senden gececektir. uyurken kardesinin yanina git, yuzune bak. o an icinden gecenleri dinle. anneyi hep sev. 9 ay diyorum. altina sictiklarin diyorum. iki ayaginin uzerinde durdun diye gotun kalkmasin. arkadaslarindan cok daraldiysan, vodafone yeni kampanya yapmis ona gec. g-mail de eski adresini getirene 5gb alan veriyormus. az az sIk sIk ye. sigara varsa azalt. bitince de bilgisayari her defasinda acarken karsilastigin o dugmenin uzerinde bas… hala yasiyorsun. Kaldir kafani derin bir nefes al…

20 yasindan sonra cok tekrar var hayatta…

No comments:

Post a Comment